Dodavanje proizvoda

Uputstvo i smjernice za dodavanje proizvoda
Written by Marina R.
Updated 1 year ago

Nakon registracije prodavnice na platformi Trguj.me, automatski vam se otvara onboarding stranica sa tri polja koja su označena kao: 1. Proizvodi i 2. Dostava i 3.Provjera. Ova stranica će vas sprovesti kroz korake koji su vam potrebni da biste otvorili vašu online prodavnicu.

Prvi korak koji morate ispuniti jeste da dodate proizvode. Klikom na link ovdje otvara vam se panel za dodavanje proizvoda. Tom istom panelu jednostavno možete pristupiti klikom na dugme Proizvodi u sidebaru. 

Dalje, klikom na dugme Dodaj proizvod otvara vam se novi panel gdje unosite sve detalje vezane za proizvod koji dodajete. Savjetujemo da kupcima date što više informacija o vašim proizvodima.

Vidljivost vaših proizvoda kontrolišete aktivacijom dugmeta Vidljivost u gornjem desnom uglu.

Ispod dijela za aktivnost proizvoda imate polja koja se odnose na Brend proizvoda, Kolekcije i Tagove. Brend proizvoda unosite u polje Proizvođač. Ukoliko proizvođač ne postoji na listi, ukucajte naziv i imaćete opciju da ga saučavate. Isto važi i za tagove. 

Napomena: Tagove unosite sve malim slovima. 

Sa druge strane, što se tiče kolekcija, da bi imali opciju da neki proizvod dodate kolekciji najprije je morate kreirati. Ruta za kreiranje kolekcija je sljedeća: Proizvodi-Kolekcije-Dodaj kolekciju 

Kolekcija služi da prodavac grupiše i na određeni način istakne neke svoje proizvode. To se može odnositi na Akcijske proizvode, Kolekcije jesen-zima, Rasprodaja isl. 
Kada ste prethodno kreirali kolekcije, prilikom dodavanja proizvoda u dijelu Kolekcija možete izbrati kojoj od kreiranih kolekcija želite dodati određeni proizvod. 

Ukoliko vaš proizvod ima ima više varijanti to možete naglasiti čekiranjem boksa Proizvod ima varijante. Nakon čekiranja otvaraju vam se polja da dodate koje su to varijante, kao i cijenu i šifru tog proizvoda.

 *Opcija1 - ukoliko na listi ne postoji varijanta koja vam je potrebna, da biste je dodali samo pristisnite enter nakon unosa varijante. 

Npr. ukoliko prodajete majice i imate ih u odredjenim bojama, vi ćete prvo označiti čekboks da proizvod ima varijante. Potom ćete popuniti polja koja se odnose na cijenu, šifru, *Opcija 1 - izbrati opciju boja, i u drugom polju desno označiti sve boje majica koje imate. 

varijante proizvoda

Kada dodate sve varijante proizvoda koje imate, ispod vam se odmah otvara sljedeća forma u kojoj upisujete detalje za svaku varijantu posebno, tačnije da dodate u ovom slučaju cijenu crvene majice, šifru, slike, i ostale podatke. 

Did this answer your question?